Historie

Op 24 augustus 1967 is Dhr. G. Raak gestart met zijn onderhoudsbedrijf ten behoeve van het reviseren en controleren van aardgas reduceer installaties. Het werkgebied was hoofdzakelijk Noord Nederland, het bedrijf groeide uit tot een grootte van circa 25 onderhoudsmonteurs welke met name op locatie hun werkzaamheden verrichten voor energiebedrijven en (grote)industrieën.

Na een aantal jaren ontstond de vraag om aardgas reduceer installaties te produceren. De kennis was al in huis, door de jarenlange ervaring met het reviseren en onderhouden van deze stations. Er werd gereedschappen en materieel aangeschaft om op kleine schaal meet en regelstations te produceren.

In 1978 op 17 jarige leeftijd kwam Jos Raak als onderhoudsmonteur in vaste dienst bij zijn vader en heeft in die functie alle facetten van het bedrijf doorlopen en alle ervaring op gedaan, zodat hij zo breed mogelijk georiënteerd zou zijn ten tijde van de overname van het bedrijf.

In 1993 werd het bedrijf volledig door Jos Raak overgenomen en werd de visie verlegd van reviseren en onderhoud naar productie, van aardgas meet- en regelstations voor zowel standaard installaties als specials, denkend aan biogas, hogedruk, teststraten, drukvaten e.d. Er worden installaties gebouwd met capaciteiten variërend van 10 Nm3/h tot 60.000 Nm3/h, hierdoor ontstaat er een grote diversiteit aan stations, deze zijn dan ook klant specifiek gemaakt in nauwe samenwerking met de klant.

Door een sterke groei in 2008 is er een divisie bijgekomen Raak Engineering B.V. om de industrieën te bedienen en  2014 Raak I.G.S. B.V. , samen met Raak Installatiebouw vormt dit de: Raak Group

Dhr. G. Raak – Oprichter Raak Installatiebouw